На 29 януари 2022 г. (събота), от 11:00 часа почитателите на

...
На 29 януари 2022 г. (събота), от 11:00 часа почитателите на
Коментари Харесай

Концерт на проф. д-р Ромео Смилков в Старозагорската опера

На 29 януари 2022 г. (събота), от 11:00 часа феновете на класическата музика в Стара Загора ще се насладят на концерт на проф. доктор Ромео Смилков.

Събитието ще се проведе във фоайето на Старозагорската опера и е първият от трите концерта-лекции „ Клавирните вариации на Волфганг Амадеус Моцарт “, които именитият пианист ще показа в града.

Проф. доктор Ромео Смилков е роден на 7 юли 1960 година в Чирпан. Завършва Държавна музикална академия, в този момент Национална музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров “ – София при проф. Люба Енчева и проф. Милена Моллова. През 1986 година специализира в майсторски клас на проф. Вера Горностаева.

Работи поредно в Средно музикално учебно заведение – Стара Загора; Националната музикална академия – София; Средно музикално учебно заведение – Пловдив и Нов български университет – София. Преподава в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив от 2008 година.

Проф. доктор Ромео Смилков е лауреат на национални и интернационалните състезания. Концертира в България и в 16 страни от Европа и Азия. Има над 900 концертни изяви (солистични и партниране с камерни и симфонични оркестри). През 2016 година сервира на публиката „ Рецитал „ Клавирни вариации “ от „ Виенския интервал “ (1781-1791 година) на Волфганг Амадеус Моцарт (първо изцяло концертно изпълнение).

Останалите два концерта от цикъла „ Клавирните вариации на Волфганг Амадеус Моцарт “ ще се проведат на 26 февруари и на 26 март.

Входът за събитието е свободен при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР